Kortepohjan ylioppilaskylän lankapuhelinverkon uusiminen on jälleen katkolla. Ylioppilaskunnan hallitus esittää talousarviossaan, ettei puhelinverkolle budjetoida enää rahaa. Tämä tarkoittaisi, että lankapuhelimista luovutaan, vaikka uutta järjestelmää on jo pilotoitu syksyllä yleiskokouksen aloitteesta.
Syynä lankaverkon uudistamisesta luopumiseen on sen hinta: uusi järjestelmä maksaisi noin 70 000 euroa, mikä tarkoittaisi neljän vuoden aikana noin 0,5 prosentin lisäkorotusta ylioppilaskylän vuokriin.
Muutoinkin hallituksen budjettiesitys noudattaa tiukkaa kulukuuria. Jäsenmaksua ei tänä vuonna aiota korottaa, vaikka YTHS-maksun osuus nousee euron verran ensi syksynä.
Sen sijaan Kortepohjan ylioppilaskylän ja Vehkakujan asuntojen vuokriin on suunnitteilla korotus.
Ylioppilaskunnan edustajisto päättää ensi vuoden budjetista ja Kortepohjan puhelinverkosta torstaina 12. marraskuuta pidettävässä kokouksessaan.