14 muse-the-resistanceMusen The Resistance -albumi on jatkoa vuoden 2007 albumille, jolla bändi kipusi listaykköseksi ympäri Eurooppaa. Viime vuosikymmenen alussa perustetun englantilaispoppoon sävelissä on vaikutteita niin vaihtoehtorockista, klassisesta musiikista, elektrosta kuin kovemmasta mätöstäkin.
Uudella The Resistance -albumilla äänimaailmaa hallitsevat syntetisaattorit, piano ja jousisoittimet. Melodisuuden myötä bändin soundi on paikoittain hyvin lähellä Queenia. Perinteisimmät rockbiisit ovat bilefiilistä nostavat MK Ultra ja Unnatural Selection. Levyn heikoimpia kappaleita ovat löysä I Belong to You sekä Undisclosed Desires, joka kuulostaa syntetetisaattoribiittiensä vuoksi ihan Timberlandin tuottamalta peruspaskalta.
Levy saa minut toivomaan, että olisin juuri tullut jätetyksi ja voisin vain kävellä illalla sateessa itkien rakkaani perään. Samalla korvillani soisi levyn päättävä yhteensä kolmetoistaminuuttinen kolmen biisin Exogenesis: Symphony. Sinfoniarock on kuin tehty traagisen rakkaustarinan viiltävään tuskaan tai vampyyrin ikuiseen suruun vuosisatoja sitten kuolleelle rakkaalleen. Levy toimii parhaiten hyvässä nousuhumalassa sydän särkyneenä mustassa yössä kävellessä.

Kyösti Hagert

”Vuoden parhaimpia.”