Tärkeäkin yhteiskunnallinen asia menettää uskottavuuttaan, jos se ilmaistaan latteasti. Anne Tammisen töisssä ilmastomuutoksen käsittely tuntuu vanhan kertaukselta, useaan otteeseen nähdyltä.
Tammisen töissä esitetään luonto kasvihuoneiden ja eläintarhojen lasien läpi, irrotettuna omasta kontekstistaan ihmiselle ihmeteltäväksi. Töissä voidaankin nähdä vahva vastakohtien tematiikka luonnon ja keinotekoisuuden välillä.
Tammisen valokuvat ovat toteutettu peilille ja heijastaville pinnoille. Tämä toistuu myös teosten nimissä (Glow I-X). Katsoja on osana teoksia heijastusten avulla ja joutuu samalla peilaamaan konkreettisesti omaa suhdettaan töiden tematiikkaan.
Teoksissa on vahva trooppisuuden ja eksotiikan tuntu, joka ilmenee töiden neonkirkkaassa värimaailmassa. Näyttely tarjoaa yltäkylläisen annostuksen väriterapiaa, mutta eivät päästä katsojaansa pintaa lähemmäs. Anne Tammisen valokuvat eivät ehkä herätä uusia ajatuksia, mutta muistuttavat meitä taas kerran luonnon alisteisesta asemasta.

Sara Kärpänen

”Korkeasaareen, korkeasaareen!”