Jyväskylän yliopiston uusi hallitus on valinnut nykyisen rehtori Aino Sallisen, 61, jatkamaan pestissään heinäkuun 2012 loppuun.  Hallituksen päätös oli yksimielinen, vaikka ainakin osalla jäsenistä oli vielä ennen kokousta tieto, ettei päätöstä uudesta rehtorista tehdä vielä perjantaina 25. syyskuuta pidettävässä kokouksessa.

Hallituksen puheenjohtaja Jorma Rantasen mukaan kaikki neljä rehtorin paikkaa hakenutta olivat ansioituneita, mutta Sallisen valinnalla haluttiin ”varmistaa yliopiston uuden hallintomallin aiheuttaman muutoksen turvallinen toteutuminen”. Rehtorikisaan ilmoittautui 17. syyskuuta päättyneeseen määräaikaan mennessä neljä hakijaa, joista kaikki työskentelevät nykyisin Jyväskylän yliopistolla. Sallisen lisäksi paikkaa tavoittelivat tieteellisen laskennan professori, vararehtori Timo Tiihonen, matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan pitkäaikainen dekaani Matti Manninen ja tietojenkäsittelytieteiden laitoksen professori Jukka Heikkilä.
Puheviestinnän professori Aino Sallinen on toiminut Jyväskylän yliopiston rehtorina vuodesta 1992 saakka. Sallinen on Jyväskylän yliopiston pitkäaikaisin rehtori. Paikkaansa hän joutui hakemaan ”uudestaan” ensi vuoden alussa voimaan astuvan yliopistolain takia. Laki ja sen myötä uudistuva yliopiston johtosääntö lisäävät rehtorin valtaa ja vastuuta muun muassa yliopiston taloudesta.

Marja Honkonen
paatoimittaja(a)jyy.fi

Lisää aiheesta:
Neljä tavoittelee yliopiston rehtori paikkaa (Jylkkäri 10/2009)
,
ARKISTO: Aino on aina (Jylkkäri 9/2004, pdf)