”Tyhjästä ei voi nyhjästä”, Kirsi Ahonen veistelee suunnitelmistaan uudessa pestissä. Tuore tiedotussihteeri aikoo aluksi tutustua työhönsä huolella ja linjata vasta sitten.
”Tyhjästä ei voi nyhjästä”, Kirsi Ahonen veistelee suunnitelmistaan uudessa pestissä. Tuore tiedotussihteeri aikoo aluksi tutustua työhönsä huolella ja linjata vasta sitten.

Uusi tiedotus- ja järjestösihteeri Kirsi Ahonen uskoo rajoja ylittävään yhteistyöhön.

Järjestöjen idealismin ja pr-toiminnan häikäilemättömyyden ei luulisi istuvan yksiin. Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan tuore tiedotus- ja järjestösihteeri Kirsi Ahonen, 27, ei kuitenkaan usko, että tiedottajan tehtävä on viilata yleisöään saati toimittajia linssiin.
”Kaikkein tehokkainta on toimia oikein ja kertoa siitä”, tehtävässään syyskuun alussa aloittanut Ahonen linjaa.
Mäntästä kotoisin oleva ja yhteisöviestintää vuodesta 2003 opiskellut Ahonen onkin hankkinut kokemusta erityisesti järjestöpuolelta. Hän on ollut Maltillisen äärivasemmiston ehdokkaana JYYn edustajistoon ja mukana käynnistämässä Kirkon Ulkomaanavun Changemaker-nuorisoverkoston toimintaa Jyväskylässä. Verkosto haluaa tarjota nuorille mahdollisuuden vaikuttaa globaaleihin kehitysyhteistyökysymyksiin.
”Se on tosin gradun teon myötä vähän jäänyt”, Ahonen pahoittelee.
Tiedottajakokemusta Ahosella on Tilastokeskukselta. JYYn palkkalistalle hän siirtyy Jyväskylän kaupungin viestintäosastolta.

Uusissa tehtävissään Ahonen toivoo voivansa kannustaa yliopiston eri opiskelijajärjestöjä pitämään toisiinsa yhteyttä.
”Kaikenlainen yhteistyö on tervetullutta. Itse olen huomannut, ettei sellaista tilannetta ole tullut, josta ei selviäisi – ei yksin, vaan yhdessä muiden kanssa.”
Itseään helposti innostuvaksi, positiiviseksi ja pohdiskelevaksi kuvaileva Ahonen uskookin, että samalla reseptillä hän selviää myös uusista tehtävistään.
”Jännittää, mutta positiivisesti. Tuntuu hyvältä päästä töihin, jossa pääsee vaikuttamaan ja olemaan oman alansa asiantuntija”, hän summaa.

Marja Honkonen
paatoimittaja(at)jyy.fi