Pro gradu

”Täältä häiriötekijät puuttuvat” – Yli tuhat opiskelijaa on lähtenyt Konnevedelle kirjoittamaan tutkielmaansa yliopiston piikkiin

Jyväskylän yliopiston Konneveden tutkimusasema perustettiin neljäkymmentä vuotta sitten. Siellä tehdään tiedettä ja järjestetään yliopiston kursseja sekä seminaareja. Lisäksi asemalla majoittuu ympäri vuoden opiskelijoita, jotka ovat hakeneet yliopistolta apurahaa asuakseen asemalla viikon edistääkseen tutkielmaansa.

Ilmiöt

20.11.2023

”Kannabis näyttäisi olevan suomalaisten ehdoton lempihuume”, sanoo pimeän verkon huumekauppaa pro gradussaan tutkinut Joonas Koponen – Haasteita tiedonkeruussa tuottivat emojit, erikoismerkit, kirjoitusvirheet sekä ”huumejargonin luova käyttö”

Tutkimuksessa esiin tulleet havainnot olivat pääosin linjassa aiemman tutkimustiedon kanssa, mutta myös eroja löytyi esimerkiksi kokaiinin myynnin ja käytön välillä.

Uutiset

23.9.2022

Jälkeenpäin paljastunut plagiointi opinnäytetyössä johtaa harvoin tutkinnon purkamiseen – ”Joistain tutkielmista näkee, ettei kukaan ole lukenut niitä koskaan”

Plagiointitapauksia opinnäytetöissä ei Suomessa keskitetysti tilastoida. Plagiointiin perehtynyt yhteiskuntatieteiden tohtori Erja Moore epäilee, että vilppitapauksia jää merkittävästi pimentoon. TENK:n pääsihteeri on eri mieltä.

Ilmiöt

2.5.2022

Jokainen valmistuu tavallaan — Gradun pituus voi olla 7 tai 730 sivua

Mikael Puurtisen gradussa on 12 sivua. Tuula Laamasen gradun lähdeluettelo oli jo yksinään pidempi. Jylkkäri kävi läpi lähes 40 000 maisterintutkielman tietokannan, josta paljastui, että opinnot voi viimeistellä erittäin monella tyylillä.

Uutiset

3.5.2021

Siirry takaisin sivun alkuun