Finnish Army Simulator

Pelistudio: Please Be Patient. Ilmestynyt: 13.1.2023.

 

TÄMÄ peli kertoo fiktiivisen valtion nimeltä Suomi fiktiivisistä puolustusvoimista, alkaa Finnish Army Simulator. Se on suomalaista varusmiespalvelua simuloiva tietokonepeli, joka julkaistiin Steam-pelikaupassa tammikuussa.

Vaikka kyse on pelistä, se tuntuu liian todenmukaiselta. Jos siis haluaa palata traumaattisiin inttikokemuksiinsa tai saada selville, mistä intissä on kyse, simulaatio on siihen täydellinen.

Näen satunnaisesti yhä painajaisia siitä, että minun pitää jostain syystä käydä intti uudelleen. Pelin Aloita uusi palvelus -napin painaminen herättää painajaiseni eloon.

Peli alkaa kesäisellä bussimatkalla urpojen kanssa kohti kasarmia, kasuaalilla homottelulla ja röökitaukojen kerjäämisellä. Sitä seuraa juoksentelu paikasta toiseen. Pelaajahahmo, alokas Nönnönnöö, jaksaa juosta alle kymmenen sekuntia lyhyinä sprintteinä varusvarastolta luennoille ja vessaan paskalle. Myös seksismi ja ainoan naisalokkaan objektivointi on taltioitu peliin ihailtavan tarkasti.

Talvisotaa muistelevat ammattisotilaat, pikkuhitleröivät alikersantit, riitaa haastavat tupakaverit, superinnokkaat muka-nohevat alokkaat, sukulaisten inttijuttuja intissä kertovat – nämä kaikki intin arkkityypit ovat pelissä mukana ja hyvin realistisina.

Epärealistisin asia ovat puolestaan upseerikokelaat, jotka puuttuvat simputukseen.

Pelin sisältö voi kuulostaa tylsältä – onhan kyseessä vain loputonta juoksemista paikasta toiseen ja mielenköyhien minipelien eli tehtävien suorittamista. Tässä ne kuitenkin luovat aitoa tunnelmaa.

Erityiskiitos ääninäyttelystä, joka on yhdistelmä Tuntematonta sotilasta ja lauantaiaamujen piirrettyjen dubbausta.

Tällä hetkellä simulaattoria voi pelata vain 31. palveluspäivään saakka. Pelin tekijät ovat kuitenkin luvanneet, että lisää sisältöä on luvassa. Toivottavasti kehitys jatkuu talvikaudelle, jotta myös hipit ja sivarit voivat kokea aidontuntuisen elämyksen metsäleirissä –35 asteen pakkasessa.