Julkisen sanan neuvosto (JSN) antoi torstaina 26. tammikuuta 2023 sanomalehti Keskisuomalaiselle langettavan päätöksen Huomioita-palstan kirjoituksesta, jonka otsikko oli ”Voiko somen juhannuskuva olla häirintää”. Päätöksen mukaan vastaava päätoimittaja Pekka Mervola käsitteli kesäkuussa 2022 julkaistussa jutussaan kolmea julkisuudesta tunnettua naista, joiden sukupuoli tuotiin kirjoituksessa esiin asiaankuulumattomasti ja halventavasti.

Pekka Mervola, kirjoititte kyseisen kirjoituksen lopussa, että ”ehkä tämän jutun olisi voinut jättää kirjoittamatta”. Mitä ajattelette nyt, olisiko pitänyt toimia näin?

”No nyt en kommentoi tässä kohdassa ollenkaan, koska Julkisen sanan neuvosto kun tekee päätöksen, niin sit kunnioitan sitä päätöstä ja sit on korrektia ottamatta millään lailla kantaa asiaan.”