Keväällä 2021 Tuukka Tervonen järjesti tiedotustilaisuuden. Hän kertoi jättävänsä tehtävänsä Jyväskylän ylioppilaslehti Jylkkärin päätoimittajana.

Vuodesta 2019 Jylkkäriä luotsannut Tervonen sanoi päätoimittajavuosien olleen ”mahtavia”, ”elämän parasta aikaa”.

Nyt oli kuitenkin lähdettävä. Miksi?

Tervonen ryhtyi esittelemään tilaisuudessa mukanaan ollutta kirjekuorta. Sen sisällä oli tiedote, jossa kerrotaan – Tervosen mukaan – ”seikkaperäisesti ja yksityiskohtaisesti kaikki ne havainnot, tuntemukset, analyysit ja arviot”, joihin hänen ratkaisunsa erota perustuu. ”En ole lisännyt mitään, enkä jättänyt mitään pois.”

Mutta syitä, niiden selviämistä joutuu odottamaan.

Tiedote on vapaa julkaistavaksi vasta kymmenen vuoden päästä, toisin sanoen keväällä 2031.

Tervonen kertoi luovuttavansa mystisen kirjekuoren tiedotteineen ”eräälle luotettavalle” ”toimittajalle”, joka huolehtii siitä, että tiedote tulee saataville oikeana ajankohtana. Sillä hän pyrkii ”välttämään kiusauksen” tehdä tekstiin myöhemmin muutoksia.

”Kymmenen vuoden kuluttua näillä tiedoilla ei ole enää käyttöä kenellekään muulle kuin niille, jotka ovat kiinnostuneita historiasta ja totuudesta niiden itsensä vuoksi.”

Jylkkärin uusi päätoimittaja (Oona Komonen), toimitusharjoittelija (Santeri Matero) sekä keväällä aloittanut sivari (Veera Mangström) tekivät kuitenkin toimituksessa syyssiivouksen (oli jo aikakin) ja löysivät pölyn, paperiroskan ja muun määrittelemättömän materiaalin uumenista mahdollisen johtolangan. Paperin, joka oli printattu juuri ennen tiedotustilaisuutta.

Siinä luki: tilatkaa mun onlyfans HAHAHAHA