Hei jatkavat sekä etenkin upouudet opiskelijat! Voisinpa sanoa, että kiva kun tulitte opiskelemaan, mutta se on juuri nyt lievästi sanottuna hel-vetin haastavaa.

Synkistelen nyt vähän, mutta lopussa tarjoan teille toivoa ja iloa. Huonot uutiset ensin, kuitenkin.

Opiskeluiden aloitus ei ole kenties koskaan ollut näin aiheellisen paranoian siivittämää. Vain uusien opiskelijoiden kurssit ovat lähiopetusta ja ainejärjestöjen sekä muiden tahojen bile- ja tapahtumajärjestäminen on joko pysähdyksissä tai aivan minimissä. Tästä tulee ikävä kyllä varmasti kaikkien aikojen vaikein vuosi löytää uusia kavereita ja lähteä mukaan opiskelijatoimintaan.

Jos opiskelijabileistä lähtee liikkeelle koronatartunta, koko yhteiskunta on varmasti tekopyhästi moralisoimassa meitä.

Ainejärjestöissä pähkäillään parhaillaan kiivaasti, miten tutustuttaa uudet opiskelijat muihin ja samalla olla linkoamatta koronaa. Discord-puhelut ovat hauskoja, mutta eivät edesauta tutustumista ihan samalla tavalla kuin sekoilu sitseillä tai Kauppakadun approssa.

BDSM:n suosio on kyllä kasvussa, mutta tämä ei ole sellaista masokismia ja sadismia mitä halusimme.

Niin kuin tässä ei olisi tarpeeksi kestettäväksi, opiskelijoiden päiden päälle pyritään jatkuvasti keräämään lisää painoa.

Vaikka opiskelijoiden uupuminen ja mielenterveysongelmat ovat kasvussa ja suurimmalla osalla meistä on toimeentulo isoimpana huolenaiheena, valtiovarainministeriö katsoi aiheelliseksi ehdottaa opintotukeen vaadittavien opintopistemäärien kiristämistä.

Edes edullinen opiskelijaruoka ei ole enää niin edullista, kun opiskelijaravintoloiden hinnat nousivat, olkoonkin vain muutaman kymmentä senttiä. Pienetkin korotukset tuntuvat, kun ei ole paljoa.

Yhteiskunta ja boomer-osasto sen johdossa toivoo nuorten ja opiskelijoiden ratkaisevan suurin piirtein kaiken.

Syntyvyys pitäisi panna kuntoon, valmistua alle tavoiteajassa, keksiä itselle nopeasti työpaikka tai pari, sijoittaa, hommata asunto ja olla valittamatta. Ilmastonmuutoskin meidän pitäisi pysäyttää kun edellisistä sukupolvista ei siihen ole ollut.

Tueksi tarjotaan lähinnä lisää keppiä ja odotetaan kiitollisuutta kurittamisesta. BDSM:n suosio on kyllä kasvussa, mutta tämä ei ole sellaista masokismia ja sadismia mitä halusimme.

Kaikesta selviää

Mutta älkää murehtiko liikoja, on tässä hyvääkin.

Uskon vakaasti, että opiskelu on ihmisen parasta aikaa. Tapaa mahtavia ihmisiä, rakastuu mahdollisesti useastikin, löytää koko elämän vierellä seisovia ystäviä. Yliopiston tehtävä ei ole tuottaa liukuhihnalla työntekijöitä yhteiskunnan lihamyllyyn, vaan sivistää ja luoda uutta tietoa.

Opiskelkaa paljon kaikkea, mikä teitä kiinnostaa älkääkä huoliko liikaa vaatimuksista. Kaikesta selviää, oli se sitten tukikuukausien loppuminen kesken tai bileitten jälkeisestä tentistä saatu hylsy. Koronakaan ei kestä ikuisesti.

Nauttikaa elämästä ja pitäkää huolta toisistanne, niin kaikki menee lopulta ihan hyvin!