Litku Klemetin yhtyeessä (basisti Juho Kalliolahti, kitaristi Aleksi Muhonen, rumpali Sami Keinänen ja kosketinsoittaja Pekka Tuomi) erityisesti sen keulakuvassa Sanna Klemetissä on jotain samaa vastustamatonta omaleimaisuutta ja heittäytymistä, kuin vaikkapa muutama vuosi sitten kaupungista ponnistaneissa Räjäyttäjissä. 

Jyväskylä kaupunkina, kaukana suurempien kasvukeskusten muotivirtauksista, tuntuu kaikessa hajuttomuudessaan ja mauttomuudessaan – yhdistettynä loputtomalta tuntuvaan tasaiseen virtaukseen nuoria ennakkoluulottomia opiskelijoita – mahdollistavan hedelmällisen omaehtoisen tekemisen ja raja-aidat kaatavan ilmaisun.

Litku Klemetin keitoksen ainesosiin on onnistuttu ammentamaan samoista patoutuneista ahdistuksen, epävarmuuden ja ulkopuolisuuden tunteista, kuin vuoden isommassa indiepopilmiössä Maustetytöissä. Rakkautta unohtamatta.

Kyseessä on kokonaisuutena Litku Klemetin ehjin albumi

Maustetytöt on paketoinut nämä tunteet määrätietoisesti valtavirtaan ohjaavin valinnoin eleettömän itsetietoisen ilmaisuun, laulaen debyyttilevyn kolmella ensimmäisenä julkaistulla singlellään muun muassa ironisesti kaljanjuonnista. Litkun keitos on saanut maustua hieman pitempään ja nämä tunteet pursuavat edelleen tee-se-itse -tyyliin luottaen ylitsevuotavan hersyvänä sekoituksena.

Bändin syyskuun 13. päivä julkaistu Ding ding dong -levy on kuin Best of -kokoelma yhtyeen aiemmasta tuotannosta, mutta täysin uusilla biiseillä ja ilman selvästi toisistaan erottuvia hittejä. Kyseessä on kokonaisuutena Litku Klemetin ehjin albumi. Se pitää sulassa sovussa sisällään kaikkia litkumaisia genrejä progesta kitarapunkkiin ja iskelmään, niin herkkää slovaria kuin kovaa ajoa. 

Ding ding dong maalaa tarinoissaan kokonaisen sisäisen maailman. Kuhmoon jämähtäneen ja itseensä kyllästyneen, epätoivoisesti hukattujen unelmiensa ja rakkauden perään huutavan Hullu-Sannan sisäisen maailman.

Levy on mestariteos ja se potki todistetusti jo kesän keikoilla kovaa livenä. Litku Klemetti on yksinkertaisesti parasta, mitä Jyväskylän kulttuurielämällä on tällä hetkellä tarjota.