Jyväskylän yliopistoon haki yhteishaussa 15 588  hakijaa, joista valikoitui yliopiston uusiksi opiskelijoiksi 2228 ihmistä. Yhteensä syksyllä aloittaa 2400 uutta opiskelijaa orientaatioviikolla 2. – 6. syyskuuta. 

Ensisijaisesti jyväskylän yliopistoon opiskelemaan haki 6263 ihmistä.

Psykologian opinnot ovat pitäneet jälleen tiukasti suosionsa hakijoiden keskuudessa, sillä psykologian kanditaatti- ja maisteritutkintoon haki  2858 hakijaa, mikä on enemmän kuin yliopiston kaikkien koulutusten aloituspaikat. Hakemuksia tuli siis 37 yhtä aloituspaikkaa kohden. Perässä hiihtivät koulutuksen suosiossa hopeasijoille tullut yrityksen taloustieteet 1426 hakijalla sekä luokanopettajan koulutus 1357 hakijalla. 

Pelkästään maisteriohjelmissa suosituimpia tutkinto-ohjelmia olivat terveyskasvatus ja liikuntalääketieteet. Kansainvälisiin maisterinohjelmiin haki 781 ehdokasta, kun taas suomenkielisissä oli 2070 hakijaa. 

Kaiken kaikkiaan Jyväskylän yliopisto oli viidenneksi suosituin yliopisto hakijamäärillä mitattuna Suomessa.