Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jykia Oy ja peliosuuskunta Expa perustavat kaupunkiin uuden digi- ja pelikeskuksen. Digi & Game Center on tarkoitus avata vuoden 2020 alussa Matarankadulle Tourulan kaupunginosaan.
Keskuksen tavoitteena on kerätä Jyväskylän alan toimijoita saman katon alle.
”Noin kymmenes Suomen pelialan yrityksistä sijaitsee Jyväskylässä”,
Peliosuuskunta Expan puheenjohtaja Tuomas Roininen kertoi tiedotteessa asiasta.
Kolmessakymmenessä Jyväskyläläisessä pelialan yrityksessä on noin 150 työntekijää, jotka Roinisen mukaan ovat pääasiassa parin työntekijän yrityksiä. Näille yksinäisille puurtajille toiminta yhden ja saman katon alla tuo Roinisen mukaan uusia mahdollisuuksia tekemiseen.
Keskuksen tavoitteena on myös tuoda uusia bisnesmahdollisuuksia, myös kansainvälisille markkinoille asti. Roininen kuuluttaa tiedotteessa myös nopeita toimenpiteitä Jyväskylän e-urheilun kehittämiseen suhteen, koska ala kasvaa nopeasti.
Keskuksen tavoitteena olisi saada syyskuun puoleen väliin mennessä suurin osa keskuksen tulevista toimijoista selville. Pelialan lisäksi paikalle houkutellaan myös Jyväskylän laajaa ICT-yritysten joukkoa, joka on välillä kärsinyt koodaripulasta. Keskuksen toivotaan tuovan helpotusta myös tähän ongelmaan.
Jyväskylän ammattikorkeakoulun e-urheiluvalmennus ja tietojenkäsittelylinjan pelikehityslaboratoriot ovat myös tulossa yhteisen tiedotteen mukaan keskuksen tiloihin.
Tiloille etsitään myös sponsoreita, joilta toivotaan 2500 – 10 000 euron sijoituksia keskuksen toimintaan.
” Haemme keskukselle myös sponsoreita, eli toimijoita, jotka haluavat tukea pelialan kehittymistä Jyväskylässä”, kertoo puolestaan hankkeen projektipäällikkö Hanna Hauvala JAMKista.