Vaalien jälkeen maatamme on vaivannut paitsi hirvittävä väsymys, myös näköalattomien ihmisten ja toimittajien kertomus siitä, että ääripäät politiikassa vahvistuivat.

Tässä tarinassa ensimmäinen ääripää on vihervasemmisto, johon kuuluvat vihreät ja vasemmistoliitto. Demaritkin vähän kädenlämpöisesti ovat mukana. Tarinan toinen ääripää on sitten tietysti perussuomalaiset, joka vuoden 2017 kahtia repeämisestään huolimatta kiipesi melkein suurimmaksi puolueeksi.

Näitä väitetään ääripäiksi ilmeisesti pääosin siksi, että toiset ovat ”suvakkeja”, jotka ovat siis tavallisia ihmisiä, ja toiset ”maahanmuuttokriittisiä”, jotka tuntuvat olevan isoksi osaksi rasisteja, jotka yrittävät brändätä itseään salonkikelpoisiksi.

 

Roskaahan nämä ääripäät ovat. Lähemmässä tarkastelussa voi havaita, että perussuomalaisia lukuun ottamatta kaikki puolueet suhtautuvat maahanmuuttoon normaalina poliittisena asiana, josta ei niin kiihkoilla. Perussuomalaiset on yksinään oma ääripäänsä, jossa vain yhdellä asialla tuntuisi olevan oikeasti väliä.

Jytky tehtiin aikanaan nimenomaan perusrasistien äänillä. Sen huomaa myös sinisten ”menestyksestä”. Sinisten kevyen populistinen linja ei kiinnosta, kun tarjolla on perussuomalaisten valio.

Ja millainen valio se onkaan! Esimerkiksi 3265 ääntä saanut Ano Turtiainen kirjoitteli onnensa kukkuroilla vastaanottokeskusten tuhoamisesta ja ”eliminointitehtävistä”. Tapausta käsiteltäessä on varsin armollisesti oletettu, että Turtiainen kirjoitti irtaimiston ja rakennusten tuhoamisesta, mutta eliminointitehtävä kuulostaa kyllä ihan muulta.

Ano fantasioi myös, että seuraavaksi tuhottaisiin ja ”eliminoitaisiin” Suomen Punaisen Ristin toimipisteitä.

Tämä tapahtui vain pari vuotta sen jälkeen, kun Isis ampui kuusi Punaisen Ristin työntekijää Afganistanissa. Kaiken maailman anot väittävät täällä kivenkovaan, että maahanmuuttajia ei pitäisi ottaa, kun heidän joukossaan tulevat Isis ja Taleban. Samalla nämä anot haluavat tehdä juuri samoin kuin terroristit ja ”eliminoida” ja tuhota Punaisen Ristin toimipisteitä.

 

Muiden puolueiden kiistat Suomessa syntyvät lähinnä siitä, miten siirrellään valtion budjetissa muutamaa miljardia euroa. Vasemmistoliiton ja kokoomuksen budjettitavoitteissa on varovaisesti arvioiden ehkä viiden miljardin euron ero. Kuulostaa isolta, mutta se ei ole edes kymmentä prosenttia valtion budjetista

Sen sijaan on vain yksi puolue, jossa fantasioidaan Punaisen Ristin tuhoamisesta. Vain yksi puolue, jonka ”mestari” toivoi blogissaan poliittisten vihollistensa tulevan raiskatuiksi ja myös fantasioi homon ampumisesta. Yksi puolue, jonka paikallinen kansanedustaja halusi, että Ahvenanmaasta tehdään jonkin sortin keskitysleiri somaleille ja sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille.

Ei ole kahta ääripäätä. On vain yksi radikaali ääripää, joka kohoaa 17,5 prosentin vahvuudella muun harmaan massan keskelle.

Hauskaa vappua kaikille.