Olliver Hawk

Arthur Franck | 2019 | Suomi | 1h 12min

Ma 15.4. Klo 18

Arvosana 6/10

 

Olavi Haka­salo (1930–1988) eli esiintyjänimeltään Olliver Hawk oli melkoinen erikoistyyppi. Kaveri, joka on ratsastanut lemmikkihirvellään, on kaukana tylsän harmaasta. Arthur Franckin dokkari pureutuu tähän hypnoosista jo pienenä poikana innostuneen kaverin elämän eri vaiheisiin.

Tarinaa kerrotaan pääosin jo edesmenneen toimittajan Veikko Ennalan tekstien kautta. Ja näitä vaiheita riittää aina oikeudenkäynneistä poliittisiin salaliittoihin Kekkosen ajan Suomessa.

Dokkari sisältää paljon mockumentary-tyyliin kuvattua lavastettua materiaalia, joka on saatu näyttämään autenttisilta vanhoilta kaitafilmeiltä. Sopii hienosti dokkarin teemaan, missä liikutaan totuuden rajamailla.

Leffa jää mielenkiintoisesta aiheestaan huolimatta hieman pintapuoliseksi. Tai sitten tässä oli vain kaikki, mitä tästä mystisestä persoonasta on kerrottavana ja tallentunut aikalaiskirjoihin.