Ei hakutuloksia.

Teksti Laura Kangas

Amk-opiskelijat pääsevät YTHS:n piiriin – ”Yksi hienoimpia asioita tällä hallituskaudella”

Eduskunta on hyväksynyt lain, jonka myötä myös amk-opiskelijat tulevat Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS:n terveydenhuollon piiriin. Säätiön piiriin kuuluvien opiskelijoiden määrä tuplaantuu, kun asiakasmäärä nousee 126 000 opiskelijasta reiluun 250 000 opiskelijaan.

Ammattikorkeakoulujen opiskelijat pääsevät YTHS:lle vuoden 2021 alusta.

Muutos on ollut opiskelijajärjestöjen toiveena ja tavoitteena jo pitkään. Sitä ovat kannattaneet paitsi amk-järjestöt, myös yliopistoyhteisöt. Niiden mukaan uudistus parantaa opiskelijoiden yhdenvertaisuutta, kun kaikilla on sama mahdollisuus käyttää muitakin kuin julkisia terveyspalveluja.

“Opiskeluterveydenhuollon vahvistaminen on yksi hienoimpia asioita tällä hallituskaudella”, sanoo Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n puheenjohtaja Sanni Lehtinen SYL:n tiedotteessa.

Myös YTHS:n vuosittaisen maksun maksaminen muuttuu. Tähän asti se on ollut osa ylioppilaskunnan jäsenmaksua, mutta jatkossa maksu kerätään veroluonteisesti Kelan kautta. Samalla ylioppilaskuntien jäsenmaksut pienenevät YTHS-osuuden verran.

  1. Sepposen Selällään

    Mitähän hienoa tässä on kaikille niille AMK opiskelijoille jotka käyvät töissä ja ovat jo oikeutettuja työterveyspalveluihin? Pakko siis maksaa jotta työttömät opiskelijat saavat ilmaiset terveyspalvelut.

    Ilmoita asiattomasta kommentista

Kommentointi suljettu.