Jyväskylän yliopiston opiskelijaelämää helpottava sovellus saapuu sovelluskauppoihin keväällä.

MyJYU-nimisessä sovelluksessa voi muun muassa seurata Korpista omia luentoaikataulujaan, etsiä paikkoja kampuskartan avulla, seurata opiskelijoille suunnattua uutisvirtaa ja tiedotteita sekä selata opiskelijaravintoloiden ruokalistoja.

Lounasvalikoimaa voi suodattaa ruokavalion mukaan, ja sovelluksessa voi valita oman suosikkiravintolansa, jolloin sentarjonnan näkee listalla ensimmäisenä.

Korpin poistuessa käytöstä sovellukseen tulee kurssikalenteri uudesta Sisu-järjestelmästä.

 

Sovelluksen on kehittänyt Jyväskylän yliopiston digipalvelut, ja sitä on suunniteltu ja testattu yhdessä IT-tiedekunnan kurssien kanssa. Sovelluksen ideana on helpottaa opiskelijan arjen haasteita, joten opiskelijat on haluttu osaksi sovelluskehitystä, kertoo Jyväskylän yliopiston digitaalisen transformaatiotoimiston päällikkö Minna Heikkilä.

”Tälläkin hetkellä sovellusta kehitetään yhdellä kurssilla opiskelijoiden kanssa. Haluamme heti varhaisessa vaiheessa käyttökokemuksia ja palautetta, jotta sovellus muovautuisi heti mahdollisimman hyväksi”, kertoo Heikkilä.

Sovellukseen on suunnitteillä myös lisää ominaisuuksia sen mukaan, mitkä asiat nousevat opiskelijoiden toiveissa esille ja mitkä ovat toteutettavissa. Yksi opiskelijoiden kaipaamista palveluista olisi esimerkiksi se, että ruokajonojen pituudet näkisi sovelluksessa reaaliajassa.

”Kaikki opiskelijoilta tullut palaute on tervetullutta”, Heikkilä sanoo.