Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan JYYn ylläpitämästä vippikassasta lainataan rahaa enää aniharvoin. Kuluvana vuonna marrraskuun puoliväliin mennessä vippikassasta on otettu lainaa kuusi kertaa. Vuonna 2017 lainoja otettiin yhteensä kahdeksan kappaletta.

Vippikassan käyttö on ollut laskusuunnassa jo pitkään. Vuosituhannen alussa lainoja myönnettiin lähes 200 kappaletta, kun taas kymmenen vuotta myöhemmin vuonna 2011 enää 12.

Syynä lainojen määrän vähenemiseen voidaan pitää opiskelijoiden turvautumista vähemmän työläisiin pikavippeihin ja matalakorkoiseen opintolainaan. JYYn vippikassasta lainaamiseen tarvitaan kaksi takaajaa ja lisäksi kaksi henkilöä varmistamaan takaajien nimet oikeiksi.

Vippikassasta voi lainata enimmillään 500 euron summan, josta peritään seitsemän prosentin vuosikorkoa. Lainaa on mahdollista saada täyttämällä takaajien allekirjoituksilla varustettu hakemuslomake ja toimittamalla se henkilökohtaisesti JYYn taloustoimistolle henkilöllisyystodistuksen ja opiskelijakortin kera.

Juttua korjattu 27.11. klo 10.36: Aiemmin jutussa kerrottiin vanhan tiedon mukaisesti, että kuluvana vuonna lainoja oli otettu kolme kappaletta. Tieto päivitettiin ajantasaiseksi, ja marraskuun puoliväliin mennessä lainoja on otettu kuusi kappaletta.