Waiting for Barcelona

Juho-Pekka Tanskanen | Suomi 2018 | 1h 25min

Ti 27.11. klo 18

Arvosana: 4/5

Waiting for Barcelona on audiovisuaalisesti onnistunut dokumentti Mousta, joka kerää romumetallia ja musisoi Barcelonan kaduilla ilman papereita. Oikeisiin töihin ei ole asiaa ilman virallisia papereita ja virkavalta haittaa yritystoimintaa parhaansa mukaan.

Tanskasen teos onnistuu hyvin konkretisoimaan sen, kuinka nykyiset käytännöt Espanjassa ja monissa EU-maissa luovat kahden kerroksen väkeä yhteiskuntaan. Toisilla on toivoa, mahdollisuudet ja tulevaisuus, toisilla on kädessä heikommat kortit jo heti alkuunsa.

Dokkari ei tarjoa ratkaisuja tai moralisoi, vaan enemmänkin toteaa asiantilan. Odotin kuitenkin, että syvemmälle aiheeseen oltaisiin porauduttu joko yhteiskunnallisten rakenteiden tai henkilökuvan puolella.