Kuopijota sannoovat kalakukkokaapunniks, eekä syyttä. Joka päevä kerrääntyy kaeken ikäsiä savolaesia torille jonottammaan kukkoo tae pulloo (eli pullaa).

Eepä sitä kalakukkoo monikaa oekeesti nykyvään syö, ku vekaanien ja laehuttajien mielestä missää ee saes olla elukoehin rasvoo. Lisäks kukko ylleensä näättää hommeeselta kojun kylessä ku kuva onnii haalistunu. Ee arvaes, että se on oekeesti iha hyvvee, voe tok!

Kuopijon kuulusin nähtävyys on torin lisäks Puijjon torni. Torni tönöttää helevetin ison mäen piällä, jonneka ee meinoo piästä millää jossei omista aatoo. Mäen piällä kannattaa kahtoo vuan pusikoetunutta maesemoo, kun torni ite on semmone vanaha petonihirvitys.

Kuopijon matkakeskus se vasta yks katastroohvi onnii. Sen uuvistamista on vatuloitu ja vemputeltu jo vuesjkymmenet. Nyt kuitennii meinoovat alottoo rakennustyöt sielläkii.

Savolaenen rojekti: alottamista vaelle valamis!

Ee kukkaa muu oekeen ymmärrä savolaesta vätystelyä, hyvä jos savolaene itekkää.

Savolaeseen tappaan kuuluu, ettee sua ottaa mistää yljmiärästä ressiä. Selevee vastaasta et savolaesesta sua irti, sillä asia suattaa aena olla joko niin tae näen tae toesinpäen.

Jos erehyt kysymään joltae toriakalta yksinkertastakkii asijoo, nii puhetta suap kuunnella toesta tuntia, varsinnii jos oot kiireen haepakassa.

Kuopijolaesista ukoista on yhtä vaekee piästä erroon ku akoesta. Lisäks ne ee ollenkaa häppeile naaroo omille puhheilleen. Varsinnii Onnipussin kuskit kuuluu tähän porukkaan. Vastuu siirtyy aena kuulijalle. Ee kukkaa muu oekeen ymmärrä savolaesta vätystelyä, hyvä jos savolaene itekkää.

Savolaesten kelepo puelj on se, että ne ee piittoo muihin mielipitteistä. Kotiseovusta ollaan ylypeitä, eekä suotta, onhan Kuopijon torikii mualiman napa.

 

Paska kotiseutu -juttusarjassa eri paikkakunnilta tulevat opiskelijat haukkuvat kotikuntansa omalla murteellaan. Täältä löydät kaikki palstan kirjoitukset.