Opiskelijoille tuttu Sonaatin violetti väri vaihtuu uuteen toukokuun aikana, kun opiskelijaravintoloita pyörittävä yritys uudistaa brändiään. Jatkossa Sonaatin nimi tulee olemaan Semma Campus Restaurants.

Sonaatin toimitusjohtaja Jarmo Sallinen kertoo uudistuksen takana olevan reilun vuoden mittainen työ, jossa kuunneltiin vahvasti asiakaskyselyistä saatuja opiskelijoiden ja henkilökunnan mielipiteitä. Edellisvuoden aikana kerättiin palautteita noin 3000 asiakkaalta.

”Nimen muuttaminen konkretisoitui brändiuudistuksen yhteydessä loppuvuodesta. Siihen on otettu vaikutteita kampuksen historiasta ja Seminaarinmäestä”, Sallinen toteaa.

Brändin uudistamistyössä oli Sonaatin ohella mukana markkinointitoimisto Nitroid sekä Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan hallitus.

Itse ravintoloiden osalta merkittävin uudistus on Mattilanniemen kampuksen ravintola Wilhelmiinan nimenvaihdos ravintola Maijaksi. Samalla ravintola muuttuu teemaltaan, kun ruoassa aletaan painottaa suomalaista kotiruokaa.

”Muutos tulee tapahtumaan ruoka edellä. Miljöötäkin saatetaan uudistaa, mutta linjastoissa ei tule muuttumaan muuta kuin sisältö”, Sallinen ilmoittaa.

Sonaatin eli Semman uusi logo tullaan näkemään kampuksella toukokuusta lähtien. Kuva: Sonaatti

Opiskelijoiden palautteissa oli toimitusjohtajan mukaan toivottu enemmän juuri yksinkertaista kotiruokaa kuin trendikkäitä maailman makuja. Tärkeää oli myös ruoan laadukkuus ja edullisuus.

Uudistuksia toivottiin erityisesti kasvisruoan saralla. Uusien raaka-aineiden käyttö, kasvisvaihtoehtojen monipuolistaminen ja proteiinimäärien lisääminen olivat asiakkaiden toivelistojen kärkipäässä.

Näitä vaatimuksia toteuttamaan lähtee uusi keittiöpäällikkö Jari Kovanen, jolla on taustaa monista fine dining -ravintoloista, kuten Savoy, Sinne ja Pöllöwaari.

”Uskon Jarin tuovan paljon näkemystä esimerkiksi paistopisteille, sillä hänellä on paljon taustaa lautasannosten tekemisestä”, toimitusjohtaja Jarmo Sallinen kertoo.

Uusi keittiöpäällikkö alkaa ensimmäisenä uudistamaan Wilhelmiinan ruokatarjontaa uuteen teemaan sopivaksi ja kehittämään ravintoloihin uusia kasvisruokia.

Sallinen painottaa koko Sonaatin henkilöstön olevan keskeisessä roolissa muutoksen toteuttamisessa. Työntekijät ovat ottaneet uutiset vastaan innolla ja ovat valmiita työstämään uutta ravintolatoimintaan.

Wilhelmiinan kaltaisia uudistuksia on myöhemmin luvassa myös muihin Sonaatin opiskelijaravintoloihin.

Jylkkäriä julkaiseva Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta omistaa osuuden Sonaatti-yrityksestä. 

Juttua muokattu 11.4. klo 12.09: Lisätty tieto ylioppilaskunnan omistajuudesta.

Juttua muokattu 19.4. klo 11.34: Ravintola Pöllöwaarin nimen kirjoitusasu korjattu oikeaksi.