Humoristinen opintomatka

Liv Strömquist – Prinssi Charlesin tunne (Sammakko)

Liv Strömquistin nerokas sarjakuvakirja tarjoaa huumoriin puetun opintomatkan erityisesti länsimaisen kulttuurin rakentamiin mies- ja naismalleihin sekä niiden sisältämiin tunnepuolen tasoihin.

Strömquist tarjoaa lukijalle oivalluksia pistämällä ”normaaliksi” luokitellut valta-asemat ja rakkauteen liitetyt teemat naurettavaan valoon.

Esimerkit ja tilanteet on poimittu historiasta, taiteesta, populaarikulttuurista ja niin kutsutusta elävästä elämästä. Paikoin teesit ovat hieman yliampuvia, mutta huumorin ohella sivuilla vilisee lähdeviitteitä perustelevaan kirjallisuuteen.

Tyyliltään sarjakuvakirja on koottu hyvin jaksotetusti kymmenen sarjakuvan ja välikevennysten paketiksi. Tyylilleen uskollisesti Strömquist yhdistää piirroksiin valokuvia ja käyttää jaksotukseen suuria kuvasivuja ja sydänhahmoa, jonka tunnetilat vaihtelevat analyysin tasoista riippuen.