Meneviä lauluja eroista ja yksinäisyydestä

Musta valo: Kaikki on haurasta (Kaakao Records)

Halusin aloittaa tämän arvion sanomalla, että Mustalle valolle soisi enemmänkin suosiota. Sitten huomasin, että totesin samaa jo yhtyeen edellisen albumin arviossa kolme vuotta sitten.

Vaan tottahan tuo edelleen on: raumalaisen post pop -yhtyeen tummat ja kylmät sävelet ansaitsisivat enemmänkin kuulijoita. Kolmannella levyllään Satakunnan Editors ei nojaa vain vanhoihin vahvuuksiinsa, vaan laajentaa ilmaisuaan uusiin suuntiin.

Suurin osa lauluista pyörii edelleen ihmissuhteiden ympärillä, mutta sovitukset ja sävellykset ovat aiempaa monipuolisempia. Esimerkiksi Viimeinen päivä -kappaleen loppunostatus nousee komeasti korkeampiin sfääreihin.

Kaikki on haurasta on mainiosti potkiva levy, jonka kappaleet toimivat varmasti myös livenä.