Pääsevätkö rammat pojat edes taivaaseen?

AdAstra-teatteri: Inishmaanin rampa

Inishmaanin saarella asuva Billy on erilaisuutensa vuoksi muiden pilkan kohteena. Kun kylään saapuu tieto naapurisaarella kuvattavasta Hollywood-filmistä, alkaa Billy haaveilla tähteydestä Amerikassa.

Kovissa olosuhteissa menetysten kanssa joudutaan kasvokkain usein, mutta omia tai toisen tragedioita ei kohdata. Ihmiset kasvattavat suojakseen kuorta, ja herkkyyttä pidetään heikkoutena.

Teemat ovat ajattomia. Niin kauan, kun ihminen nähdään pärjäämisen kulttuurissa yksinäisenä saarena, pyrkii se etsimään itse keinot tuskallisten tunteiden käsittelyyn. Haitallisten käytösmallien takaa löytyykin kipuilua.

Perinteinen näytelmä on tehty raikkaalla otteella. Esiintyjien läsnäolo on intensiivistä ja dialogi rakentuu aidosta kommunikaatiosta. Ronskin huumorin takana kulkee herkkä punainen lanka. Esitys on rytmiä ja skenografiaa myöten eheä, ja tarjoilee laajan kattauksen tunne-elämyksiä kaamokseen.