Viehättävä teatterileikki

Jyväskylän kaupunginteatteri: Peter Pan

Jyväskylän Kaupunginteatterin Peter Pan kuljettaa katsojansa sadun, leikin ja mielikuvituksen maailmaan. Kaiken ytimessä on leikkiminen, roolien ottaminen ja rikkominen.

Mikä-Mikä-Maa avautuu näyttämölle ja katsomoon tunnistettavana, tosimaailmaa peilaavana leikkipaikkana, jossa pelkistetyn käytännölliset lavasteet luovat puitteet eloisalle ja leikittelevälle näyttelijäntyölle, räväkälle puvustukselle ja virkistävän yllätykselliselle musiikille. Laulujen sanoitukset sekoittavat elämänoppeja ja hullunkurista nonsenseä.

Monitasoinen tarina ja upea visuaalisuus kiehtovat ikään katsomatta ja johdattavat teatterin taikaan. Kira Riikosen selkeä koreografia houkuttelee haltioitumaan.

Nimiroolin tekevä Saara Jokiaho johtaa lavaleikkiä energisesti ja rempseästi vastaparinaan Henri Halkolan loisteliaan lemmymäinen Kapteeni Koukku. Rinnalla kulkee vastuullinen ja topakka Leena (Roosa Karhunen). Kaikki roolit pääsevät esiin ilahduttavan tasaveroisesti, luoden yhteisen fantasiamaailman, johon jokainen saa kuulua.

Hanna Kirjavaisen ohjauksesta ja koko työryhmän rautaisesta ammattitaidosta kiteytyy hurmaavan voimallinen musikaali. Se on selkeää, raikasta, rikasta ja täysillä tehtyä teatteria, joka huomioi katsojakuntansa ja osallistaa sen tasa-arvoisena mukaan seikkailuun.