Ohjaus: Anssi Valtonen
Pääosissa: Henri Halkola, Eeva Hakulinen, Jukka-Pekka Mikkonen, Jouni Salo

Arto Paasilinnan romaani Ulvova mylläri saa Anssi Valtosen näyttämösovituksessa ”kansanmusikaalin” asun: hullun Huttusen ja kerhoneuvoja Sanelma Käyrämön rakkaustarinaa säestää Pauli Hanhiniemen näytelmää varten säveltämä musiikki. Kuusihenkisen orkesterin ammattitaito ja herkkyys kuuluvat Neija Välilän koreografioiden ohella musikaalin vahvuuksiin. Muutoin kaupunginteatterin Ulvova mylläri jää perinteistäkin paasilinnaa kevyemmäksi. Vaikka näyttelijätyö on erinomaista, irtovitseillä kerätyt pisteet ja näytelmän sanoman alleviivaaminen saa katsojan tuntemaan itsensä vähän aliarvioiduksi. Kuten niin ikään Valtosen kaupunginteatterille ohjaaman Niskavuoren nuori emännän kohdalla, tulkinta jää varovaiseksi. Hieman hullumpi mylläri nyt käsikirjoitettujen melko omituisen sijaan olisi haastanut yleisön oikeasti pohtimaan omia ennakkoluulojaan ja sairaan ja terveen mielen haurasta rajaa.

Marja Honkonen

”Ei hullumpi mylläri.”