1. Jylkkärin avustajaksi

Jylkkäri ei ilmestyisi ilman avustajien työpanosta. Jylkkäriä voi avustaa kuka tahansa Jyväskylän yliopiston opiskelija, joka on kiinnostunut kirjoittamisesta, kuvittamisesta tai valokuvaamisesta. Jokaisesta julkaistusta jutusta ja kuvasta maksetaan palkkio, jonka suuruus vaihtelee työmäärän mukaan 15–230 euron välillä.

Homma toimii näin: Jos sinulla on valmis juttuidea, laita sähköpostia tai soita päätoimittajalle ja kerro lyhyesti ideastasi. Voit myös tulla käymään Jylkkärin toimituksessa Ilokivellä. Yhteystiedot löytyvät tämän lehden kolmannelta sivulta.

Jos et vielä tiedä, mistä haluaisit kirjoittaa, ei hätää! Jylkkäri järjestää avustajapalaverin jokaisen lehden ilmestymisen jälkeen, missä voi tarttua valmiisiin aiheisiin. Työtehtäviä jaetaan myös Jylkkärin avustajien Facebook-ryhmässä.

2. Harjoittelua ja projekteja

Jyväskylän yliopistolla järjestetään vuosittain erilaisia kongresseja, joihin palkataan opiskelijoita kongressiavustajiksi. Opintopisteiden lisäksi avustajan tehtävistä maksetaan noin 10 euroa tunnilta.

Isompien tienestien perässä olevien kannattaa suunnata katseensa tutkimusavustajan ja harjoittelijoiden tehtäviin. Esimerkiksi Jyväskylän yliopiston Student Life -projektin harjoittelijoille maksetaan 1000–1500 euroa kuukaudessa.

Lisäksi ylioppilaskunta palkkaa projekteihinsa koordinaattoreita. Tehtäviin kuuluu projektista riippuen esimerkiksi tapahtumien ja kokousten järjestämistä ja yhteydenpitoa ainejärjestöihin. Palkkio vaihtelee 300–1000 euron välillä.

3. Opiskelijavaikuttajaksi

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta nimittää opiskelijaedustajan useisiin eri hallintoelimiin kuten tiedekuntaneuvostoihin, yliopistokolleegioon ja YTHS:n hallitukseen. Opiskelijajäsenelle maksetaan kokouspalkkio, joka on noin 25 euroa per kokous.

Jylkkärin lähteiden mukaan opiskelijaedustajiksi ei ole yleensä tunkua, joten paikka irtoaa todennäköisesti helposti. Palkkion sijaan suurempi hyöty voi olla kokouksissa solmittavista kontakteista.

Ylioppilaskunnalla on myös valiokuntia, joiden puheenjohtajille maksetaan vuodessa noin 500 euroa. Rahallisen palkkion lisäksi puheenjohtajille on tarjolla ruokaa, sillä kokouksissa tarjoillaan sämpylöitä.

4. Tuutorointi

Fuksien kaitseminen on paitsi hauskaa, mutta siitä myös maksetaan. Tuutorit saavat kaksi opintopistettä sekä rahapalkkion, jonka suuruus on 13 euroa tunnilta korvattavien enimmäistuntien ollessa 15.

Lyhyellä matematiikalla maksimipalkkioksi saadaan 195 euroa. Hakuaika tuutoriksi on yleensä helmikuussa ja se tapahtuu korpin kautta.

Jokaiselta laitokselta valitaan lisäksi vähintään yksi liikuntatuutori, jonka tehtävänä on tutustuttaa opiskelijat eri liikuntamuotoihin ja -palveluihin.