Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta peruskorjaa Kortepohjan ylioppilaskylän tornitalot A-E ja Rentukan.

Työt alkavat toukokuussa A-talon ja Rentukan peruskorjauksilla, joiden on määrä valmistua vaiheittain vuoden 2018 alkupuolella.

Suunnitelmien mukaan peruskorjaus jatkuu sen jälkeen talo kerrallaan siten, että kaikki talot remontoidaan seuraavan viiden vuoden aikana.

Remonttiurakan kustannusarvio on noin 40 miljoonaa euroa. Remontoitavia asuntoja on jokaisessa tornitalossa 144 eli yhteensä 720. Pääurakoitsijana peruskorjauksessa on Lemminkäinen.

Tornitalojen julkisivu on suojeltu, mutta muuten rakennukset uudistetaan vastaamaan nykypäivän vaatimuksia. Sisäpuoliset pintarakenteet, ikkunat, ovet, talotekniikka sekä ilmanvaihto- ja vesijärjestelmät uusitaan. Lisäksi kaikki märkä- ja keittiötilat rakennetaan uudestaan.

Ylioppilaskylän keskusrakennuksesta Rentukasta rakentuu muutosten yhteydessä opiskelijoiden olohuone ja ylioppilaskylän sosiaalisen elämän keskus.

Rentukkaan keskitetään eri puolilla ylioppilaskylää olevat kerhotilat. Ensimmäiseen kerrokseen tulee myös opiskelu- ja hengailutiloja sekä palvelu- ja infopiste.

Rentukan toiseen kerrokseen tulee Sonaatti Oy:n ylläpitämä ravintola ja JYYn ylläpitämä kuntosali. Sonaatin ravintolaan on tarkoitus anoa Kelan ateriatuki opiskelijoille.

Pääpaino ravintolan toiminnassa on ruokapalveluissa, mutta sille haetaan myös anniskelulupaa. Ravintola tulee palvelemaan kaikkina viikonpäivinä.