Huolettomia lauluja kauheuksista

Joose Keskitalo: Julius Caesarin anatomia (Helmi Levyt)

Kolmen vuoden levytystauko on näemmä tehnyt Joose Keskitalolle hyvää, vaikka edellinen albumi Ylösnousemus (2014) asetti riman jo riittävän korkealle. Niin se vain ylittyy, kun tästä lauluntekijästä on kyse.

Laulujen luurangot ovat sisältörikkaudessaan taattuja ja tunnistettavia, mutta Keskitalon  taustayhtye The Mystic Revelation of Teppo Repo tuo sovituksillaan ja soittimillaan aivan uutta monipuolisuutta niiden ympärille. Orkesteri myös groovaa paikoin hillittömästi.

Ylösnousemus-levyn vähemmän ahdistava tunnelma pätee tälläkin levyllä. Toisaalta niinkin hilpeässä rallatuksessa kuin Pilvet lauletaan maailman raskaasta painosta, surujen pohjattomasta kaivosta ja kaiken poissaolon autuudesta.

Parasta teksteissä on aina se, ettei niihin eläytyminen vaadi kuulijalta Keskitalon kristillistä tai muutakaan vakaumusta.