Joose Keskitalo – Ylösnousemus (Helmi Levyt)

Joose Keskitalo on jättänyt Kolmas Maailmanpalo -yhtyeensä taakse. Siinä missä Keskitalon sointi Kolmas Maailmanpalo -aikakaudella lähenteli paikoin iskelmää, palataan uudella levyllä alkuaikojen minimalistisille juurille.

Ylösnousemus ei tarjoa Joosen ystäville varsinaisesti mitään uutta.. Keskitalo kuitenkin vahvistaa asemaansa Suomen kärkikaartin sanoittajana, jonka lakonisen mustan huumorin sävyttämät ja koruttomat vertauskuvat ovat vertaansa vailla – ja niitä yksinkertaisesti on pysähdyttävä kuuntelemaan. Tekstien teemat liikkuvat edelleen hengellisyydessä ja maailmanlopussa, mutta raskaista aiheistaan huolimatta Ylösnousemus on leikkisintä ja hyväntuulisinta Joosea koskaan. Loppua ei tulekaan, suuri tulva vain peittää kaiken.

Arttu Seppänen

”Ylösnousemus on leikkisintä ja hyväntuulisinta Joosea koskaan.”