Melodista rockia aikuiseen makuun

White Jackets: White Jackets

Tarinallisen tuntuinen esikoisalbumi luo mielikuvia syksyisistä sänkipelloista, harmaasta taivaasta, linnuista paljaiden puiden oksilla, unohdetuista ladoista.

Sanoitukset liikkuvat ihmismielessä. Veden pinta yltää nenään ja värit ovat haalistuneet, mutta elämä on yhä vääjäämättömästi liikettä jatkava.

Vaajakoskelaisyhtyeen matkassa painetaan kitara pinnassa narskuen pick-upilla kylille, mutta hiljennytään myös pohdintaan. Soundi on yhdistelmä The Nationalin tyyppistä indierockia, toisaalta alternative countrya, mutta myös 90-luvun lopun akustisin kitaroin maustettua sadesään poprockia.

Kokonaisuus jää katkonaiseksi, mutta yksittäisissä kappaleissa suunta on selvä. Mieluisimpia ovat kappaleet, joissa lauluja ei ole kätketty efektien alle ja joissa melankoliset, mietteliäästi soivat kitarat jättävät paljon tilaa sanoitusten väliin. Aikuisen maun melodista rockia, jossa myös kantele ja puhaltimet paikoin soivat.