Metsäpalo polttaa kakkoslevyn kirouksen

Pöllöt: Metsäpalo (Svart Records)

Muutama vuosi sitten turkulainen Pöllöt sai samannimisellä debyytillään Suomen musiikkipiirit sekaisin. Eikä suotta, sillä levy oli kova.

Metsäpalolla tarina jatkuu samalla, modernista suomirockista ammentavalla linjalla. Mukana on tuttua heleyttä, veikeitä kitarakuvioita ja höpsöjä rumpufillejä. Soundimaailma on esikoista runsaampi ja selkeämpi.

Pääosin albumi toimii mainiosti. Raikkaimmillaan bändi paahtaa raidoilla Meistä ei tule äitejä, Almanakka ja Tunturipöllönen, joissa soitto on luonnollista. Herää fiiliksiä kesäisistä tanssilavoista.

Pöllöt onnistuu sopivassa suhteessa nappaamaan vanhoja tuttuja elementtejä sekä raivaamaan uutta suuntaa polulleen. Osassa kappaleita särähtävät sanoja venyttävät laulumelodiat. Kokonaisuus jää kuitenkin vahvasti plussan puolelle.