Uutta virtaa kaukaiseen galaksiin

Rogue One: A Star Wars Story

Tähtien sota -sarja elää nyt uutta kukoistuskautta. Pääsarja jatkuu uusilla episodeilla, ja näiden ohessa Disney tarjoilee sarjan rikkaasta maailmasta ammentavia spinoff-elokuvia. Kuolontähden piirustuksia jäljittävistä kapinallisista kertova Rogue One on sivuseikkailuista ensimmäinen.

Rogue One on virheineenkin yllättävän hyvä elokuva. Tarina alkaa turhan hitaasti, ja monet hahmoista jäävät ohuiksi, mutta kokonaisuus jää plussan puolelle. Rakkaus alkuperäismateriaaliin näkyy, ja samalla Rogue One tarjoaa Tähtien sotien maailmaan kaivattua tuoretta näkökulmaa.

Tulevaisuudessa Rogue One tullaan muistamaan siitä, kuinka  siinä on herätetty henkiin kuollut näyttelijä erikoistehosteiden avulla. Sekä ratkaisun eettisyys että sen suomat mahdollisuudet ovat herättäneet voimakasta keskustelua. Tätä keskustelua saamme seurata varmasti vielä vuosikymmeniä.