Surffia ristiaallokossa

Heko ja Hurjat Pojat: Grand Love Auto (omakustanne)

15 vuoden ikään ehtinyt joensuulainen Heko ja Hurjat Pojat tarjoaa vinyylillään kompaktin annoksen hämyilyn kanssa flirttailevaa surffipoppia. Kahdeksan kappaleen aikana syödään muovailuvahaa, ryöstetään Higgsin bosoni sekä kaahataan Skodalla.

Soundimaailma on hyvällä tapaa kotikutoinen ja pirteä, mutta sanoitusten osalta ei päästä täyteen vauhtiin. Tekstien naiivius sekä hassut loppusoinnut keikkuvat ärsyttävyyden ja oveluuden rajamailla. Lisäksi sovitukset kaipaavat enemmän poppoon nimen mukaista hurjuutta.

Albumin selkein napakymppi on Uusi He-Manin pää. Balladista räiskyvään ilotteluun kehittyvällä raidalla Heko ja pojat kaasuttavat ansaitsemalleen tasolle. Jos tätä sielukkuutta ja riehakkuutta löytyisi myös muusta levyn materiaalista, kantaisi kokonaisuus vielä rallatteluastetta pidemmälle.