Pimeässä vaanivat lyriikat

Callidice : Scarlet

Melodista metallia tilutteleva jyväskyläläisyhtye tarjoilee viiden kappaleen verran ääniaaltoja analysoitavaksi. Lyriikat jäivät soimaan päähän sen verran, että viime viikon tiistain ja keskiviikon välisenä yönä en saanut vessareissultani unta, kun ”pimeässä syntynyt, elottomana säilyy, päälle sylkee armoa antavaa” -fraasi ei poistunut mielestäni. Yhtye välittää sanomaansa ensisijaisesti englanniksi, mutta yllämainittu suomenkielinen säe toimii kokonaisuudessa kauniisti laulettuna yllättävän hyvin.

Korvamadon lisäksi tiukka miksaus yhdistettynä monipuoliseen sovitukseen antaa hyvin tilaa eri instrumenteille. Tosin jokin saa rummut kuulostamaan hieman kumisilta kappaleessa Beast in me.

Örinän kulkua on helppo seurata kiekon mukana tulevista lyriikoista, jotka tarjoavat option nopeutetusta katarsiksesta kiireisessä maailmassa, kun kuulija voi vaikkapa ruuhkabussissa yhtyä ajatukseen sementtiin hautaamisesta tai maahan virtsaamisesta.