Muistan elävästi muuttopäivän. Vanhempani olivat auttamassa, kun kannoimme vähiä tavaroitani N-talon rappusissa.

Eivätkä ne oikeastaan olleet minun tavaroitani, lähes kaikki olivat lapsuudenkotini peruja. Vanha sänkyni, kattila ja paistinpannu, hiukan vaatteita ja jokin etäisesti tietokonetta muistuttava harmaa kapistus.

Pihalla oli valtavasti pyöriä, rappusissa tuli vastaan tuntemattomia ihmisiä, ja koko talo vaikutti oudolta. Oli vuosi 2006, ja olin muuttamassa ensimmäistä kertaa omilleni. Uusi asuntoni sijaitsi N-talossa, Kortepohjan ylioppilaskylässä.

Jossain vaiheessa muuttoa törmäsin alaovilla entiseen armeijakaveriini. Hän oli muuttamassa pois, oli kuulemma löytänyt paremman kämpän toisaalta.

Kun kaikki tavarat oli saatu kannettua soluasuntooni, jonka ovea en koskaan tainnut saada kunnolla lukkoon, istuin huoneessani ja tunsin pelonsekaista jännitystä.

Koko ympäristö vaikutti oudolta ja silti jotenkin kiehtovalta. Tunnelma oli erikoinen, enkä ollut kokenut vastaavaa aiemmin. Kesti kauan ennen kuin ymmärsin, mitä ylioppilaskylä oikeastaan tarkoitti.

 

Tässä lehdessä kerromme ylioppilaskylän rakennus- ja muutossuunnitelmista. Tulevina vuosina ylioppilaskylän vanhimmat rakennukset peruskorjataan, Rentukan ilme ja tarkoitus uudistetaan, ja koko alueen konseptia pyritään kehittämään.

Ylioppilaskylän omistava ylioppilaskunta käsittelee suunnitelmia syksyn ja talven aikana. Työt on tarkoitus aloittaa keväällä.

A-E-talojen peruskorjaus on välttämätön projekti, sillä vuosikymmenten saatossa talot ovat kovassa kulutuksessa rapistuneet. Lisäksi nykypäivän opiskelijoiden asumistarpeet ja -vaatimukset ovat erilaiset kuin menneinä vuosina.

Rentukkaan suunnitellaan kuntosalia, ryhmätyötiloja ja mahdollisesti myös opiskelijaruokalaa. Ravintola on legendaarinen kokoontumispaikka, joka sitoo yhteen lukuisten opiskelijasukupolvien ketjun.

Rentukka herättää paljon tunteita sen historian ja perinteiden takia. On tärkeää, että se palvelee myös tulevaisuuden opiskelijoiden tarpeita mahdollisimman hyvin.

 

Ylioppilaskylän rakennus- ja muutostöiden tarkoitus on parantaa alueen viihtyvyyttä ja elinvoimaa. Asukkaiden kokemusta ja mielipiteitä tarvitaan, jotta tuossa tavoitteessa myös onnistutaan. Kaikkien muutosten täytyy palvella asukkaita.

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan sielu asustaa Kortepohjan ylioppilaskylässä. Niin moni meistä on asunut noissa tornitaloissa, joiden käytävillä tapasimme uusia ystäviä, ihastuimme, petyimme, nauroimme ja opimme. Voimme ansaitusti olla ylpeitä omasta kylästämme.

Kannustan kaikkia yliopistomme opiskelijoita ja ennen kaikkea ylioppilaskylän asukkaita pitämään huolta sen tulevaisuudesta.

Se meidän jälkeemme tuleva pelokas ja varovaisen innostunut nuori, joka jättää lapsuudenkotinsa ja astuu uuteen, outoon maailmaan, luottaa meihin.