Himmeää valoa tunnelin päässä

Mira Luoti: Tunnelivisio (Sony Music)

Mira Luodin ensimmäinen albumi ei ole puhtaasti soololevy. Pikemmin kyseessä on Luodin ja Pariisin kevään Arto Tuunelan yhteishanke, jossa Tuunela on säveltänyt, soittanut, sanoittanut ja tuottanut – siis tehnyt lähes kaikkea muuta paitsi laulanut itse.

Tunnelivisio on synkkää, postpunkin hengessä soivaa rokkia, jossa konesaundit rakentavat klaustrofobisia äänimaisemia. Parhaimmillaan paletti toimii varsin hyvin, mutta usein valjuiksi jäävät sanoitukset vievät terää kappaleilta. Heikoimmat lyriikat edustavat Tuunelan tajunnanvirtamystiikkaa pahimmillaan, mutta konkreettisemmat tarinat toimivat onneksi aavistuksen paremmin.

Soolourallaan Luoti ei tähtää suurille areenoille, vaan Tunnelivisio on pikemminkin pienten klubien musiikkia. Sellaiseen levy riittää ihan hyvin.