Torstai 1.9.

”Muutin eilen Tampereelta, tai kamat olin tuonut jo aikaisemmin kämppään.

Aamulla, kun pyöräilin Kortepohjasta yliopistolle, oli vähän jännittynyt fiilis. En ollut varma, keitä tapaan ja millaisia ihmiset ovat. Sitten löytyikin samanhenkistä porukkaa. Ihmiset ovat yllättävänkin avoimia ja heihin on helppo tutustua. Infoa oli paljon, mutta vastaanotin asiat ihan rennosti. Tiesin, että ne kerrotaan vielä moneen kertaan.

Odotan ensimmäiseltä viikolta uusia tuttavuuksia ja rentoa aloitusta. Olen ymmärtänyt, ettei heti tarvitse alkaa kokopäiväisesti opiskelemaan.”

 

Perjantai 2.9.

”Aamupäivästä tutustuttiin Musica-rakennukseen. Siellä on ihan sikahienoja tiloja ja moderneja laitteistoja. Odotan innolla, että pääsen kokeilemaan niitä.

Iltapäivällä puhuttiin HOPSeista. Oli kiva nähdä konkreettisesti, millaisia kursseja käydään ekana vuonna – laulua, kitaraa, pianoa, musiikkiteknologiaa, pedagogisia opintoja ja taidemusiikkia.

Jään viikonlopuksi Jyväskylään. Sitä suositeltiin, koska meillä on huomenna hengailua musiikkitieteilijöiden kanssa. Tänään lähden yhden mun kaverin kanssa pyöräilemään alueille, joilla emme ole ennen käyneet. Varmaan etsimme peruskauppoja, esimerkiksi Prisman. Tähän asti olen käynyt kaupassa täällä Kortepohjassa ja keskustassa.”

 

Viikonloppu 2.9.-4.9.

”Perjantai-iltana oli kiva rentoutua yksin ja ottaa omaa aikaa. Kuuntelin musiikkia, soitin vähän pianoa, selasin somea ja tein hyvää iltapalaa. Kortepohja tuntuu jo kodilta, monestakin suunnasta osaan polkaista tänne.

Lauantaina hengailimme Lounaispuistossa. Tykkäsin tosi paljon siitä, että voi tulla vaan käymään tai olla pidempään.

Oli siellä jollain kitara mukana, mutta ei sitä tainnut kukaan soittaa. Musiikista tietysti puhutaan, mutta ei me vielä mitään performansseja vedetty.”

 

Maanantai 5.9.

”Meillä oli tänään kampus- ja kaupunkikierrokset. Kokonaiskuva kaupungista on vielä keskeneräinen, mutta kun käyn jossakin, muistan, miten sieltä tullaan pois.

Se, miten paljon kampuksella on ihmisiä, on vähän yllättänyt. En ole saanut vielä mun opiskelijakorttia haettua, koska aina on kauhea ruuhka tai joku on lounastauolla. Myös Lozzin lounaalle jonotettiin aika kauan.”

 

Tiistai 6.9.

”Tänään pyörittiin Agoralla avajaismessuilla, ja mä intouduin ostamaan haalarimerkkejä. Sen lisäksi meillä oli ehkä paras info tähän saakka. Infossa kerrottiin esimerkiksi terveydenhuollosta ja ylioppilaskunnan henkilöistä, joiden puoleen voi kääntyä, jos tulee huolia ja murheita. Tuli sellainen olo, että meistä pidetään huolta.

Illalla oli rehtorin vastaanotto ja Semmareiden konsertti Lounaispuistossa. Me tultiin viime tingassa ja istuttiin reunassa portailla. Semmarit oli livenä yllättävänkin hauska, ja onhan ne tosi taitavia. Rehtorin puhe oli englanniksi ja tosi lyhyt. Hän toivotti tervetulleeksi ja muistutti, että muistakaa nauttia elämästä.”

 

Keskiviikko 7.9.

”Tänään on ollut kaikenlaista infoa: atk-infoa, kirjastoinfoa, laitoskokousta. Ruokailu oli sellainen hengähdystauko. Nyt rupeaa täyttymään se, kuinka paljon pystyy sisäistämään, muistamaan ja ymmärtämään, vaikka infoissa on ihan käytännön juttuja. Illalla olen vielä menossa pelaamaan pesistä opiskelijaporukalla.”

 

Torstai 8.9.

”Aamulla oli Pedaalin eli meidän ainejärjestön info. En ole vielä miettinyt, haluanko olla esimerkiksi ainejärjestön hallituksessa mukana, mutta tapahtumiin osallistuminen kiinnostaa.

Ensimmäiset päivät ovat olleet aika samanlaisia kuin odotinkin. Se, miten nopeasti meidän ryhmä on lähentynyt ja miten tutuiksi ihmiset ovat tulleet, on yllättänyt iloisesti. Myös vanhat opiskelijat ovat ottaneet meidät tosi hyvin mukaan porukkaan.

Mulla on sellainen olo, että tästä tulee ihan hurjan hauskaa. Tällä porukalla päästään vielä pitkälle!”