Iskelmätähden kunnianosoitus

Antti Arvaja & Tuomas Mustikainen: Topi Sorsakoski – Viimeiseen korttiin (Johnny Kniga)

Iskelmätähti Topi Sorsakoski eli oikealta nimeltään Pekka Tammilehto menehtyi keuhkosyöpään viisi vuotta sitten. Nyt Sorsakoskesta on julkaistu perusteellinen elämäkerta, joka kattaa artistin vaiheet lapsuudesta aivan viimeisiin hetkiin saakka.

Laulajasta ei synny teoksessa ainakaan liian ruusuista kuvaa. Muun muassa ”vittuilijaksi ja tapakourijaksi” kirjassa kuvailtu Sorsakoski elää perinteistä renttuelämää, jossa alkoholi kuuluu peruselintarvikkeisiin. Myös rokkari Tammilehdon muutos tangolaulaja Sorsakoskeksi alkaa nykyilmaisun mukaisesti kännissä ja läpällä.

Kirjaa varten on tehty runsaasti taustatyötä, ja se näkyy. Teosta varten on haastateltu yli sataa Sorsakosken tuntenutta henkilöä, joiden kertomukset maalaavat elävän ja yksityiskohtaisen kuvan taiteilijasta.