Viidakko ällistyttää

Viidakkokirja

Jon Favreaun ohjaama Viidakkokirja on näytelty uudelleenfilmatisointi 1960-luvun Disney-piirretystä, jossa eläinten kasvattama Mowgli-poika etsii paikkaansa viidakossa.

Meinasitko jättää lukemisen kesken, kun luit sanat ”näytelty uudelleenfilmatisointi”? Ymmärrettävä reaktio, mutta älä vielä luovuta! Uusi Viidakkokirja on nimittäin erittäin hyvä ja tunnelmaltaan taianomainen elokuva. Etenkin visuaalisesti teos on häikäisevän upea. Viidakkokirja onkin animoinnin ja 3D-elokuvien uusin virstanpylväs – oman aikansa Avatar, johon entisiä ja tulevia tehosteleffoja tullaan vertaamaan.

Vielä kun 3D-elokuvan pääsisi näkemään ilman tekstityksiä. Ainakaan omat aivoni eivät selvinneet päällekkäiin menevien maisemien ja tekstitysten ristiriidasta, jolloin tekstit jäivät usein harittamaan todella häiritsevästi. Myös kuvan tummuus ja muut 3D-elokuvien perusongelmat haittaavat satumaahan uppoutumista.