Uusivirran pop-taivas

Olavi Uusivirta: Olavi (Johanna)

Olavi Uusivirran ensimmäisten levyjen viehätys perustui nuoren aikuisen samaistuttavaan kasvukipuiluun. Nyt Olavi Uusivirta on kuitenkin 32-vuotias, eikä nuoruustangoa voi tanssia loputtomiin.

Uusivirran edellinen albumi Ikuiset lapset oli kasarihenkinen tyylipastissi. Levy oli hyvä, vaikkei se kuulostanutkaan enää niin vilpittömältä ja välittömältä kuin Uusivirralta olisi voinut toivoa. Oma ääni uhkasi hukkua lainamaneereiden melskeeseen.

Uusivirran seitsemäs albumi, ytimekkäästi nimetty Olavi, on onneksi erinomainen tekele. Nuoruus ei tule takaisin, mutta kepämpi ja aidosti iloinen aikuisuuskin kuulostaa hyvältä. Myös melankolinen ote on tarvittaessa tallella, kuten kertosäkeellään täydellisyyttä hipova Toinen osoittaa.

 

Lue lisää:

Herra Ihana (24.4.2014)

Kasaria ilmassa (10.3.2014)