Bond-päivitys vietiin loppuun

007 Spectre

Daniel Craigin neljäs Bond-filmi vie loppuun projektin, jonka hän ja muu tuotantoryhmä peri edeltäjiltään: Bondin päivittämisen nykyaikaan. Leffa toimii muutenkin eräänlaisena yhteenvetona. Sekä Bondin henkilöhistoria että kolme aiempaa Craigin tähdittämää elokuvaa niputetaan yhteen erittäin onnistuneesti.

Visuaalisesti näyttävä elokuva onnistuu myös edellistä Bond-filmiä paremmin roolittamisessa. Christoph Waltz herättää erittäin vakuuttavasti henkiin hahmon, joka nostaa esiin paljon hienoja muistoja kaikille Bond-faneille allekirjoittanut mukaan lukien. Viimeisimmän Bond-filmatisoinnin jälkeen mieleen jääkin ainoastaan yksi kysymys, jonka Waltz esittää elokuvan parhaassa kohtauksessa:

”Welcome James. You came across me so many times, yet you never saw me. What took you so long?”