Pörssi&Dumppi juhli vaalivoittoa kaksi vuotta sitten.
Pörssi&Dumppi juhli vaalivoittoa kaksi vuotta sitten. Kuva: Tatu Onkalo

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan eli JYYn edustajistovaalit käydään jälleen tänä syksynä. Vaaleihin on ilmoittautunut yhdeksän vaaliliittoa, joista osa on kokonaan uusia.

Ensimmäistä kertaa Jyväskylän edarivaalien historiassa perussuomalaiset ovat mukana omalla ryhmällään. Jyväskylän akateemiset perussuomalaiset (JAPSU) lähtee vaaleihin kolmen ehdokkaan voimin.

Toinen uusi tulokas on humanististen alojen opiskelijoiden ryhmä Alvarin unioni, joka kertoo kuvauksessaan olevansa puoluepoliittisesti sitoutumaton ainejärjestöt ja tiedekuntarajat ylittävä edustajistoryhmä. Unioni koostuu pääosin Yhdistyneiden kieltenlukijoiden edustajistoryhmän (YK-edari) sekä Pressuren + Poikkitieteilijöiden jäsenistä.

Kolmantena tulokkaana nähdään JYYn vihreät opiskeilijat. Ryhmä jatkaa 30-vuotisen edariuransa päättävän Grönionin viitoittamalla tiellä.

 

Grönionin lisäksi edustajistosta katoaa muitakin ryhmiä. Yhden kauden yhdellä edustajistopaikalla toiminut Mitävittua?-kerho ei ole mukana uusissa vaaleissa. Vanhemmista ryhmistä Kristilliset opiskelijat katoavat vaalien myötä edustajistosta.

Vanhoista ryhmistä kuusi pyrkii saamaan ehdokkaitaan myös ensi edustajistoon.
Vanhoista poliittisista ryhmistä vaaleissa jatkavat Demariopiskelijat, Keskustaopiskelijat, Kokoomusopiskelijat sekä Jyväskylän yliopiston vihreä vasemmisto (Jyviva). Myös Luonnontieteilijät sekä viime vaalien voittaja Pörssi&Dumppi asettavat jälleen ehdokkaita.

Edustajistovaaleissa valitaan ylioppilaskunnan tärkeimpiä päätöksiä tekevään edustajistoon 41 jäsentä kahden vuoden toimikaudeksi. Vaalit järjestetään 3.-4. marraskuuta, ennakkoäänestys on 28.-29. lokakuuta.

 

Juttua päivitetty 14.10. klo 13.36: Korjattu Alvarin unionin tiedot. Yhdistyneet kieltenlukijat eivät jätä vaaleja väliin, vaan ovat osa Alvarin unionia.