Ei hakutuloksia.

Teksti  Eva Kottonen

Arvio: Åke Persson & Thomas Oldrup – Maailman pisin pajunköysi

Besserwisserin toivelahja

Åke Persson & Thomas Oldrup: Maailman pisin pajunköysi (Ateena kustannus)

 

Maailman pisin pajunköysi oikoo viihdyttävästi 101 Suomen ja maailmanhistorian harhakäsitystä. Suomalaiset eivät esimerkiksi todellisuudessa ole lähtöisin Volgan mutkasta, eivätkä feministit koskaan polttaneet rintaliivejään. Kirjoittajat taustoittavat myös myyttien syntymistä ja pohtivat, miksi ne ovat säilyneet läpi historian. Kyse on voinut olla yksinkertaisesti hyvästä tarinasta, mutta myös vanhoista taruista, liioittelusta, väärinymmärryksestä, propagandasta tai silkoista valheista.

Teos sopii kirjoittajien mukaan mainiosti ”niille, jotka haluavat viihtyä laiskanlinnassaan, historiasta tosissaan kiinnostuneille, kuin myös besserwissereille ja faktanörteille”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *