Vaihto-opiskelijoiden suosimat M-talon juhlat halutaan lopettaa.
Vaihto-opiskelijoiden suosimat M-talon juhlat halutaan lopettaa. Kuva: Petra Nykänen

Roninmäen M-taloon tehdyn palotarkastuksen yhteydessä on löytynyt vakavia turvallisuusriskejä. KOAS, poliisi ja pelastuslaitos ovat huolissaan rakennuksen soveltuvuudesta etenkin vaihto-opiskelijoiden keskuudessa suosittuihin juhliin.

Erityisen vaaralliseksi rakennus muuttuisi tulipalon syttyessä, sillä M-talossa on vain yksi uloskäynti. Rakennuksesta olisi siis erittäin haastavaa saada juhlijoita ajoissa ja turvallisesti ulos. M-talon kuuluisat bileet vetävät joskus satojakin juhlijoita.

M-taloa ei ole muutenkaan tarkoitettu isojen tapahtumien ja bileiden pitopaikaksi. Liian monen ihmisen ahtautuminen samaan taloon aiheuttaa rakennukseen pelastuslaitoksen mukaan romahdusvaaran.

 

Kun järjestetään tapahtumia suurelle ihmismäärälle, tapahtuman organisoijien on haettava viranomaisilta etukäteislupa. Roninmäen M-taloon tällaista ei voisi saada juurikin rakennuksen turvallisuusriskien vuoksi.

”Onneksi mitään vakavampaa ei ole vielä sattunut, mutta riski on liian iso ja seuraukset voivat olla järkyttäviä”, varoittaa kansainvälisten asioiden suunnittelija Sanna Patja Jyväskylän yliopistolta.