Aika näyttää, muodostuuko 3MIOT-bileistä vai Poikkitieteellisistä haalaribileistä
Jyväskylän ykköshipat. Kuva helmikuun Poikkitieteellisistä haalaribileistä. Kuva: Anni Helkovaara.

Uudet poikkitieteelliset 3MIOT-bileet aloittavat opiskelijakansan viihdyttämisen tänä torstaina. Järjestäjien mukaan he eivät halua haastaa Pörssin Poikkitieteellisiä haalaribileitä, vaan tarjota opiskelijoille jotain aivan uutta. 

Ajatus suurista poikkitieteellisistä pippaloista oli järjestäjien mukaan muhinut jo pitkään. Ratkaiseva syöttö tuli kuitenkin ravintoloiden puolelta, kun Escapen ravintolapäällikkönä viime syksynä vaikuttanut Antti Ruotsalainen ehdotti vuoden alussa yhteistyötä. Ideana oli järjestää mahdollisimman isot bileet ja saada mukaan laaja opiskelijakunta.

Samalla lipulla pääsee kolmeen ravintolaan, Rumaan, Shakeriin ja Escapeen. Lisäksi mukaan haalittiin seitsemän ainejärjestöä yliopistolta ja kaksi ammattikorkeakoulun puolelta. Yliopistolta mukana ovat Dumppi, Fokus, Stimulus, Sporticus, Emile, Ynnä ja Syrinx, ammattikorkeakoululta taas Matkarata ja Konkurssi.

Yksi biletiimin aktiiveista, Stimuluksen tapahtumavastaava Karoliina Jaatinen uskoo, että poikkitieteellisille tapahtumille riittää Jyväskylässä kysyntää. Hän iloitsee mutkattomasti sujuneesta yhteistyöstä niin ravintoloiden kuin ainejärjestöjenkin välillä.

”Siellä voivat sitten ammattikorkeakoululaiset ja yliopistolaiset heittää ylävitosia.”

 

Pörssi ry:n järjestämiä Poikkitieteellisiä haalaribileitä on juhlittu Bar Brassa vuodesta 2011. Jaatisen mukaan 3MIOT ei kuitenkaan lähde haastamaan Jurri-apinaa ja kumppaneita.

Eroa on esimerkiksi siinä, että näissä bileissä kuullaan elävää musiikkia. Ensimmäisissä juhlissa bailukansaa viihdyttävät muun muassa Uusi Ateena DJ’s sekä Setä Tamu & Kuningas Pähkinä.

”Kyseessä on siis hyvin erilaiset bileet. Mukana on kolme aivan erityylistä baaria sekä suomalaisia huippuluokan esiintyjiä”, Jaatinen toteaa.

Pörssiläisten leirissä uusi tulokas on kuitenkin huomioitu.

”Kunhan kisa pysyy reiluna, olemme tyytyväisiä tilanteeseen”, Pörssin biletiimin projektivastaava Heli Luoto kommentoi.

Luoto vakuuttaa, ettei poikkitieteellisiin haalaribileisiin ole uudesta tulokkaasta huolimatta tulevaisuudessa luvassa isoja muutoksia.

”Olemme ne alkuperäiset ja legendaariset opiskelijabileet, ja teemme paljon työtä bileiden onnistumiseksi. Haluamme pitää kiinni perinteistämme.”

 

Lipunmyynti kolmiokekkereihin on tähän mennessä sujunut toivottuun tahtiin. Järjestäjät odottavat paikan päälle jopa tuhansia juhlijoita. Mattimyöhäistenkään ei kannata heittää pyyhettä kehään.

”Vielä ovella riittää lippuja”, Jaatinen lupaa.

3MIOT –juhlia järjestetään tänä keväänä kolmesti. Tapahtuman on tarkoitus jatkua myös ensi syksynä.

 

3MIOT 20.2. Rumassa, Shakerissa ja Escapessa. Seuraavat Poikkitieteelliset haalaribileet 6.3. Bar Brassa.