Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYYn) hallituksen jäsen Samu Turunen (Pörssi & Dumppi) on hakenut eroa ylioppilaskunnan hallituksesta. Turunen perustelee eroaan henkilökohtaisilla syillä.

Turunen on vastannut JYYn hallituksessa taloussektorista ja ylioppilaskylästä. Hallitus on alustavasti suunnitellut jakavansa Turusen vastuualueet nykyisten hallituksen jäsenten kesken.

Taloussektori siirrettäisiin Maj Rasilaiselle (Luonnontieteilijät) ja kyläsektori Sanni Marjaselle (YK-edari).

”Näille sektoreille on hallituksen sisällä osaamista ja kiinnostusta. Meillä on myös syntynyt luottamus ja hyvä ryhmäytyminen tähän porukkaan”, hallituksen puheenjohtaja Selma Vidgren (Jyviva) perustelee ehdotusta.

”Tässä vaiheessa vuotta olisi periaatteessa ollut vielä mahdollisuus täydentää, mutta meillä ei näillä resursseilla ole mikään välttämätön pakko sitä tehdä”, Vidgren jatkaa.

Viime kädessä Turusen erosta ja hallituksen mahdollisesta täydentämisestä päättää JYYn edustajisto kokouksessaan torstaina 23. huhtikuuta. Kyseessä on myös Jylkkäriin painoonmenopäivä, joten tieto edustajiston päätöksestä ei ehdi tähän lehteen.