Valoa umpitunnelin päässä

Hobo News: Lauma vaeltaa (Roihis Musica)

Räppäri Edorf eli Henrik Ingebrigtsen ehti äänittää Hobo News -yhtyeen kanssa debyyttialbumin. Hip hop -musiikista ei tällä levyllä ole muuta jälkeä kuin vapauksien ottaminen sanojen loppusoinnuissa, mikä on virkistävää, sillä riimin parin arvaaminen on joskus ikävystyttävää.

Tarinat ovat karuja ja henkilöt usein umpitunnelissa, kuten Tampereelle sijoittuvassa, lähes eeppisessä Ryöstöretki -kappaleessa. Mieliala on outlaw country ja Ingebrigtsenin lauluääni miellyttää.

Antisankarien kohtalot voivat päteä keneen tahansa, mutta kappaleiden lopullista tunnelmaa on vaikea olla ajattelematta maaliskuussa syöpään menehtyneen biisintekijän kannalta. Kaiken keskellä kummitteleva melankolinen mandoliinin sahaus valmistelee kuulijaa loppuun. Levyn päättävä Vihdoin olen vapaa on sen suorin ja valoisin kappale.