img_0911blackwhite

Jo matkalla yliopistolle tympii. Kävelijät kulkevat Kortepohjasta rivinä, joka ei liiku edes pyörän soittokellon kilistessä. Harkitsen karjapuskurin hommaamista polkupyörääni. Suojatiellä valkoinen BMW päästää tien yli pyöräilevän alakoululaisen, muttei minua. Kiitos vaan.

Fillarin asentaminen telineeseen on vaikeaa. Minulle siksi, että aikaisemmin saapuneet ovat parkkeeranneet kulkupelinsä poikittain telineen eteen. Pyöräsavotan jälkeen pohdin, varustautuisinko tästedes passiivis-aggressiivisilla LAITA PYÖRÄSI TELINEESEEN PUT YOUR BIKE TO THE TELINE THANKS -lapuilla, joita tarvittaessa kiinnittäisin. Siirrän asian harkintaan.

Osa luentosaliin saapujista ilmeisesti ymmärtää akateemisen vartin aikaikkunaksi, jonka sisällä luennon alkamisesta paikalle on sopiva saapua. Koli koli, pääseeksohi, sori, kolikoli. Hnggh. Ratkaisu on helppo: laittakaa se kello herättämään viisitoista minuuttia aikaisemmin tai yksinkertaisesti selvittäkää koulumatkanne nopeammin. Terveisin, Laajavuori-yliopisto kymmenessä minuutissa.

Ruokajono kulkee onneksi yllättävän joutuisasti. Pöytään istuutuessa kuitenkin ihmetyttää. Vaikka se käsilaukku olisi kuinka merkkiä guessmichaelkorslouisvuitton mikälie, on sen paikka lattialla. Ei ruokapöydällä. Käytöksen kultaisesta kirjasta saisi oivan lisän pakolliseen kirjapakettiin. Sama paska sinne kalliinkin laukun pohjaan nimittäin tarttuu.

Törky jatkuu myös ulkona. Yliopisto on yksi niistä harvoista opinahjoista, jotka säästyivät tupakkalain uudistuksilta. Yliopistolainen kiittää tästä viskomalla tumppinsa maahan. Onnistunut maapallon pelastaminen röökinjämiltä vaatisi täällä tosin zeleznymäisiä suorituksia, sillä myös tuhka-astiat on kuorrutettu kaksipyöräisillä.

Alati kasaantuva ärsytys jatkuu koko päivän: Liikunnan pukuhuoneessa tukehtuu hajuveteen, pyörät tukkivat oviaukot, tietokoneet on varattu Facebookin selaamiseen, kirjaston olohuoneessa joku märehtii kengät jalassa sohvalla, wc-tilojen käsipaperit on revitty tukkona lattialle ja pyyherulla roskapönttöön asti. Ilahduttavaa niin kanssaopiskelijoiden, siivoojien kuin pelastuslaitoksenkin kannalta.

Illansuussa poistun kampukselta. Pyöräni on motitettu parkkeeraamalla poikittain sen taakse. Joskus vain tuntuu siltä, että yliopiston erottaa yläkoulusta ainoastaan ulkoseinistä puuttuvien kirkkovene- ja homo-graffitien perusteella.