Mies naamion takana

Jyväskylän ylioppilasteatteri: Merkkimies

Kun kevätaurinko häikäisee ja tulevat tentit ahdistavat, voi olon helpottamiseksi yhtä hyvin kokeilla uudenlaista kulttuurielämystä. JYT:n viimeisin valloitus, naamioteatterinäytelmä, on kiehtova uusi tuttavuus.

Naamioteatterissa ensikertalainen voi olla aluksi hämillään. Ymmärränkö sanattomasta näytelmästä mitään? Eleet kertovat kuitenkin paljon enemmän kuin sanat. Katsojan olo on kuin seuraisi mykkää 3D -animaatioelokuvaa, paitsi että kaikki tapahtuu livenä ja tuntuu aidommalta. Tärkeää osaa näyttelee tapahtumia ja henkilöitä värikkäästi kuvaava musiikki.

Näytelmänä Merkkimies onnistuu tyydyttävästi, loppupuolen hidastempoisia kohtauksia tosin uhkaa pitkäveteisyys. Nico Rissanen tekee nimiroolissa hyvää työtä ja Ayla Brinkmann ja Sauli Yksjärvi kilpailevina mummoina varastavat toisinaan shown. Tarina, joka sekoittaa huumoria ja tragediaa raottaa naamiota juuri sen verran, että herkkä ihminen sen takaa paljastuu.

Merkkimiehen esitykset Ilokivessä 19.3.–23.4.